Suvine väikeste laste jäätis

Väikesed lapsed tahavad ka jäätist, isegi kui nad tervet vahvlitopsi tervenisti alla kugistada ei jaksa.

Ükskord meil oli vahukoort üle ja muffinivorme leidus ka ja siis see sünnipäevaks väikeste jäätiste tegemine õnnestuski. Valmivad kiiresti, kuna külmutamise kogus ei ole suur (sõltub muidugi muffinivormide suurusest ka), aga külmkapis peab olema ruumi, kuhu need jäätisega vormid panna.

Seekord panin tühjade söögitopside ja söögitopside kaante sisse, siis sai kahekihiliselt sügavkülma tõsta.

Retsept:

* vahukoort (mina panin 400 ml + 200 ml seekord)

* kondenspiima (siis ei pea suhkrut lisama ja tuleb kreemisem jäätis)

NB! Kui kondenspiima pole, saab ilma ka, lihtsalt pole nii plombiirimaitseline.

* midagi kaunistuseks. Võib, aga ei pea panema. Meil oli üle värvilist kribu-krabu ja ühe karbi põhjas natuke pohlamarju. Et maasikaid oleks võinud panna, see tuli mul pärast meelde alles. Või et mul oli piparmündisiirupit.

KODUNE JÄÄTIS

Tegemine võtab 5 minutit – vahustad koore, lisad kondenspiima, vahustad ühtlaseks. Siis tõstad valmis pandud muffinivormidesse kulbiga vahukooremassi sisse (see võtab selle võrra rohkem aega, et maha ei tilguks jne), kaunistad ja sügavkülma.

tee ise jäätist

Sügavkülm on soovitav eelmine päev üle vaadata, et kas midagi mahub ja kuhu, sest teiste asjade otsas kipuvad muffinivormid kaldu vajuma või hoopis vormist väljuma ja pärast sügavkülm seda jäätist ei naudi.

Külmumise peale läheb kindlasti paar tundi (kui kiiremini on vaja, tee banaanijäätist, vaata retsepti sellest murakapaša loost) ja söömiseks tuleb ainult muffinipaber eraldada. Väikesed söövad paberi seest tühjaks, suured kakuvad paberi enne ümbert, valida tuleb vähem määriv variant.

Meil sai suuremate vormide vahedesse pisikesi kommivorme ka täidetud noorematele sööjatele. Pisemad vormid kippusid kergemini laiaks vajuma, sel juhul aitab, kui 2 vormi üksteise sisse panna. Täitma ei pea servani, muidu pole kuskilt vormi ümbert harutama hakata.

Head katsetamist 🙂

2 kommentaari “Suvine väikeste laste jäätis

Lisa kommentaar